2017-ben elindul a NAV-hoz bekötött számlázás, vagyis a pénztárgépekhez és az EKÁER-hez hasonlóan a számlázó programoknak is immár online kell adatot szolgáltatni a NAV felé. Ezt Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette korábbi sajtótájékoztatóján.

A 2017-es online számlázásról ezúttal Tamásné Czinege Csilla, a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára adott további tájékoztatást, a Magyar Idők kérdésére.
Eszerint 2017 júliustól minden olyan számla adatai beérkeznek majd a NAV-hoz elektronikus úton, amelyek százezer forintnál nagyobb összegű adót tartalmaznak. Az elektronikus számlázás ugyanis ilyen módon összekapcsolódik a közúti áruforgalmat ellenőrző rendszerrel (EKÁER). Az intézkedéssel a feketegazdaság további csökkenését remélik, hiszen a rakomány és a számla kölcsönösen kapcsolatba hozható egymással, ellenőrizhető a számlázás és az árumozgás megtörténte. Továbbá a számlázás bekötésével az adóügyi kockázatokat is időben lesz képes észlelni a hatóság.
A helyettes államtitkár azt is elmondta, már megkezdődtek a hatóságnál az informatikai fejlesztések, hogy a 2017 júliustól a várhatóan beérkező óriási adattömeget képesek legyenek feldolgozni.

A WinDirect vállalatirányítási rendszert használók számára jó hír, hogy az online működésre már most fel van készülve a rendszer. Az idén elvárt adóhatósági ellenőrzési adatexport (AEA) funkciót is már úgy valósítottuk meg, hogy szem előtt tartottuk az online működés lehetőségét. Így a 2017-es szabályozás nem fog problémát okozni a rendszernek.

 

Azonban ha Ön nem olyan rendszert használ, amelyben zökkenőmentesen megvalósítható a 2017-es online számlázási adatszolgáltatást, most még időben válthat.

Ne pár hónappal a határidő előtt jusson eszébe intézkedni, gondolkodjon előre! Mert egy rugalmatlan, nem fejleszthető rendszer esetében akkor már késő lesz!

Nem éri meg csak emiatt NAV büntetést fizetni 2017-ben!

 

Amennyiben Önnek is fontos a biztonság, netán egyébként is időszerű lenne egy modern, rugalmas vállalatirányítási rendszer bevezetése, elérhetőségeinken várjuk a jelentkezését.

WinDirect vállalatirányítási rendszer további lehetőségeiről a honlapunkon tájékozódhat.